Betavital je šetrným způsobem získaný extrakt z červené řepy obohacený o vitamín C, rutin a beta karoten. Obsahuje maximální množství biologicky účinných látek, především betanin.
Detailní popis produktu
Použití:
Šetrným způsobem získaný extrakt z červené řepy obsahuje maximální množství biologicky účinných látek, především betainu (přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu. V odborné literatuře se popisuje, že při nerovnováze hladiny homocysteinu se zvyšuje zejména riziko infarktu myokardu.) a betaninu. Díky přítomnosti vitamínu C podporuje ochranu buněk před oxidací, působí proti volným radikálům.
Složení:
invertní řepný sirup, extrakt z červené řepy, kyselina citrónová, vitamín C, beta karoten, rutin, konzervant: sorban draselný.
OBSAH LÁTEK extrakt z červené řepy Vitamin C Rutin Beta karoten |
mg/20 ml 26002,67 106,13 21,23 0,62 |
mg/100 ml 130013,34 530,67 105,65 3,10 |
% RHP* + 132,67 + + |
*% RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000 kcal)
+ = RHP není stanovena
Výživová hodnota ve 100 ml: Tuky 0 g; sacharidy 84,51 g, z toho cukry: sacharóza 42,26 g; bílkoviny (rostlinné) 1,3 g; sůl 0 g; vláknina 0 g.
Dávkování: 2 čajové lžičky 2x denně (tj. celkem cca 20 ml). To odpovídá cca 130 % doporučené denní dávky vitamínu C. Sirup je možné užívat přímo nebo jej ředit. Pijte dostatečné množství tekutin. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno pro děti do 3 let. Ukládat mimo dosah dětí.
Upozornění pro diabetiky: Nezapomeňte doporučenou denní dávku (cca 20 ml, tj. 305 kJ, resp. 72 kcal) zahrnout do své energetické bilance. Při žaludečních nebo dvanácterníkových vředech v případě pocitu zvýšené žaludeční kyselosti se doporučuje zapít přípravek mlékem.
Skladujte v suchu při teplotě do 20 °C v uzavřeném obalu a temnu.
Po otevření spotřebujte do 6 týdnů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.